Renuntare la cumparare / Dreptul de retragere:

Conform legislatiei in vigoare, respectiv OUG 34/2014 cu modificari si completari ulterioare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Astfel, potrivit prevederilor din OUG 34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Daca produsul achizitionat nu corespunde asteptarilor tale, poti denunta unilateral contractul in termenul mai sus mentionat si returna produsul(e), iar noi iti oferim 3 optiuni:

a) iti returnam suma de bani;

b) iti inlocuim produsul cu un alt produs identic;

c) poti folosi banii proveniti din stornarea produsului, pentru achitarea altui produs.

Solicitarea de denuntare unilaterala a contractuluila distanta este necesar sa se faca in scris (formular de renuntare la cumparare site) sau sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. Datele de contact sunt urmatoarele:

Furnizor: SC PROFI ELECTRO PAVCONS SRL

Sediul: Com. Brazi, Sat Batesti, Strada George Cosbuc, Nr. 27, CP 107082, Judetul Prahova
Telefon / Fax :0344.259.733 | 0730.561.170

e-mail: office@ledprofi.ro

Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte (fara lovituri, zgarieturi), accesoriile aferente si produsele cadou-bonus (exact ca in momentul receptionarii).

Produsul va fi returnat impreuna cu o copie de pe factura de achizitie si certificatul de garantie in original.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile calendaristice se aplica in cazul produselor comandate online. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile calendaristice de la primirea notificarii de renuntarea la cumparare si de la primirea produselor.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Conditii de renuntare la cumparare:

Va informam ca beneficiati de o perioada de 14 zile calendaristice de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract si returna Bunurile, fara a fi nevoit sa va justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevăzute la art. 13 alin. (3) si la art. 14 din OUG nr.34/2014, adica sa achitati:

- costurile suplimentare in cazul în care ati ales în mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator;

- costurile directe legate de returnarea produselor;

- sunteti responsabil si in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Perioada de retragere expira dupa 14 zile începand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

 

1. Model de formular de retragere (apasa aici pentru a descarca in format PDF)

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

-  Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale profesionistului]:

-  Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*)

-  Comandate la data (*)/primite la data (*)

(*)  A se elimina menţiunea inutilă, după caz.

-  Numele consumatorului (consumatorilor)

-  Adresa consumatorului (consumatorilor)

-  Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

-  Data

 

2. Constatare si validare acceptare retur produs(e) in cazul denuntarii unilaterale a contractului la distanta:

(2.1) Expediaţi produsele fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

(2.2) Dupa sosirea produsului/produselor la sediul ledprofi.ro, personalul calificat va verifica si constata daca pentru aceste produse primite se aplica procedura de renuntare la cumparare. Verificarea si constatarea se face pe baza formularui de retragere transmis de catre cumparator si a conditiilor obligatorii de aplicare procedura renuntare la cumparare si retur produse produse cumparate.

(2.3) Rezultatele finale constatate vor fi comunicate cumparatorului prin e-mail, intr-un interval de 24-48 ore de la primirea produsului/produselor, acestea facand referire si la taxele speciale aplicate, daca este cazul, in procesul de retur produs(e).

(2.4) Pe baza rezultatelor comunicate, cumparatorul este obligat, prin e-mail, in a furniza acceptul sau observatiile cu privire la cele mentionate in rezultatele comunicate, in vederea continuarii procesului de renuntare la cumparare si retur produs(e).

3. Inlocuire produs:

Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile obligatorii de renuntare la cumparare si retur produse si se solicita inlocuirea produsului, vanzatorul va inlocui produsul cu unul nou al modelului specificat in comanda initiala a cumparatorului. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs din aceeasi categorie de o valoare mai mare, cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de transport pentru inlocuirea produselor comandate cu alte produse vor fi suportate de catre consumator.

4. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare si retur produs(e):

Costuri suportate de catre cumparator:

-  Taxele de expediere a produselor vor fi suportate integral de catre client, ledprofi.ro nu poate fi facuta raspunzatoare pentru deteriorarea sau pierderea coletului. Va recomandam sa ne trimiti coletul ambalat corespunzator in ambalajul original, asa cum l-ati primit de la noi.

Costuri suportate de catre vanzator - costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia la receptia produsului cumparatorul constata ca:

- Produsul nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.

- Produsul nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.

- Produsul este nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau produsul provine din colete ce prezinta deteriorari de la transport.

5. Rambursarea sumelor:

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la data denuntarii contractului de catre consumator. Vom efectua această rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Nota:

1. Conform ordonantei de urgenta nr. 34 din 4 iunie 2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, cu modificari si completari ulterioare, politica de renuntare la cumparare si returnare a produselor in termen de 14 zile calendaristice se aplica numai persoanelor fizice.

2. Pentru produsele ale caror colete reprezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, cumparatorul este rugat sa refuze receptia lor.

3. Daca produsul receptionat prezinta un defect estetic, este necesar ca acesta sa fie semnalat in scris, in max. 48 de ore de la livrarea produsului, la adresa electronica comenzi@ledprofi.ro, impreuna cu 2 poze reprezentative care sa ilustreze defectul.

4. Ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produsului in cazuri de retururi repetate, depasirea termenului de renuntare la cumparare si returnare produs, neindeplinirea conditiilor de renuntare la cumparare si returnare sau neacceptarea taxei de transport prin curierat.


Inchide

Pentru o experienta mai buna acest site foloseste cookie. Folosind acest site acceptati politica Cookie. Urmatorul link prezinta mai multe informatii.